Rixip

Eigen ontwerp en de beste kwaliteit

Rixip Roosendaal

Rixip bestaat sinds 2010 en is voortgekomen uit mijn langgekoesterde droom om mijn eigen kledinglijn te runnen. Mijn naam is Rick Sip, je mag me zien als een echte textiel freak. Ik kick op hoogwaardige kwaliteit stoffen en vind dat de huidige kleding te weinig kwaliteit bevat. Uitzonderingen daar gelaten uiteraard, maar over het algemeen geniet de huidige kleding van te weinig kwaliteit.

Voor Rixip in Roosendaal vestigde was ik werkzaam voor het Zuiver Scheerwol merk. Hier heb ik mijn kennis van stoffen en textiel opgedaan. Ik was al snel verkocht toen ik in de gaten kreeg dat er zoveel verschil tussen de verschillende kwaliteiten stoffen zat.

De kwalitatieve kleding van Rixip.

Rixip is opgericht uit een combinatie van kennis en irritaties. Door mijn lichaamsbouw (lang) waren de shirts die ik kocht na een aantal wasbeurten zodanig gekrompen of vervormd dat het in niks meer leek op het origineel. Hierdoor verdween mijn kleding vaak veel eerder in het afval als ik bij de aanschaf ervan had bedacht. Dit lijkt mij persoonlijk niet de reden waarvoor je kleding koopt!

Eigenwijs als ik ben bedacht ik: “dat moet toch beter kunnen?”  En “als ik dit kan verbeteren, dan wordt mijn ecologische voetafdruk automatisch kleiner.” Met de kennis die ik in pacht heb ging ik op zoek naar kwalitatieve kleding die mij goed paste, lekker voelde en die niet na een paar keer wassen van gedaante veranderde. Toen ik deze stoffen en kleding eindelijk gevonden had, restte mij nog maar een ding; deze heerlijke kleding delen met anderen die er hetzelfde over denken.

Rixip Roosendaal.

Rixip heeft sinds 2015 een fysieke winkel met door mijzelf ontwikkelde kleding. Elke collectie wordt eerst door mij zelf getest alvorens het in de winkel komt te liggen. De criteria die ik hierbij hanteer zijn: comfort, duurzaamheid en tijdloos. Zo kan het zijn dat je bij Rixip een fashion item vindt omdat een bepaald kledingstuk toevallig in de mode is.

Ik hecht echter meer waarde aan de kwaliteit van de kleding dan de modebewustheid. Wanneer je kleding maakt die langer meegaat dan de huidige trends, moet je er ook voor zorgen dat de kleding tijdloos is.

Welkom bij Rixip!

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn webshop. Ik hoop dat mijn producten jou bevallen. Mocht je vragen hebben of advies wensen, ik ben slechts 1 klik van je verwijderd (Whatsapp pop up) of ben telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer in de contactgegevens.

Uiteraard staat de koffie voor je klaar in onze fysieke winkel in Roosendaal. Je bent van harte welkom om mijn kledingstukken te komen voelen en passen.

Groeten, Rick Sip.